متاسفانه آشنایی اکثر ایرانیان با کشور استرالیا در حد محل زندگی کانگروهاست. به همین دلیل در اینجا قصد داریم شما را با این کشور شگفت انگیز بیشتر آشنا کنیم.
استرالیا ششمین کشور پهناور دنیا و کشوری توسعه یافته و ثروتمند در نیمکره جنوبی می باشد. پایتخت این کشور شهر نسبتا کم جمعیت کانبرا بوده و سیدنی و ملبورن دو شهر بزرگ آن هستند. طبق آخرین آمار جمعیت استرالیا حدود 26 میلیون نفر است که با توجه به وسعت آن (نزدیک به 5 برابر ایران) تراکم جمعیت بسیار کمی دارد. همانطور که در نقشه قابل مشاهده است استرالیا دارای شش ایالت و دو سرزمین یا قلمرو (territory) می باشد.
طی سال های 1900 بریتانیا به استرالیا استقلال سیاسی اعطا کرد و پس از آن استرالیا سرزمینی با حکومت مستقل اما تحت حمایت بریتانیا شد. در سال 1999 استرالیاییها با 82 درصد آرا به ادامه قیومیت بالاترین مقام سلطنتی بریتانیا بر این کشور رأی دادند، اما عملاً شخص اول اجرایی در استرالیا نخست وزیر است. مردم ابتدا نمایندگان مجلس را انتخاب میکنند و رئیس حزبی که بیشترین نفرات انتخاب شده در مجلس را داشته باشد به عنوان نخست وزیر اعلام می شود.
استرالیا کشوری ثروتمند با اقتصادی آزاد مبتنی بر توان بخش خصوصی و تولید ناخالص داخلی بالا است که درآمد سرانه آن از کشورهایی چون انگلستان، فرانسه و آلمان بیشتر است. این کشور از لحاظ منابع طبیعی بسیار غنی بوده و از جمله بزرگترین صادر کنندگان محصولات کشاورزی، مواد اولیه و مواد معدنی در دنیا است. از جمله اقلام صادراتی استرالیا می توان به زغال سنگ، آلومینیوم، گاز طبیعی، طلا، سنگ آهن، تجهیزات حمل و نقل و محصولات کشاورزی مانند گندم، شکر و لبنیات اشاره نمود.
در استرالیا دین از حکومت جداست و مطابق قانون هر شخصی آزادانه میتواند آئینهای دینی خود را پیگیری کند. در سال 2001 حدود 70 درصد استرالیاییها دین خود را مسیحیت معرفی کرده اند. زبان رسمی این کشور انگلیسی می باشد و حدود 36 درصد مردم اصلیت خود را انگلیسی ذکر کرده اند. ایرلندی ها، اسکاتلندی ها، ایتالیایی ها، آلمانی ها، چینی ها، هندی ها، یونانی ها و هلندی ها نیز در رتبههای بعدی قرار گرفته اند. به صورت کلی کشور استرالیا به سبب برخورداری از بازار کار فعال، آب و هوای عالی، رفاه اجتماعی و سطح زندگی بالا یکی از مهمترین مقاصد مهاجرتی جهان به شمار می رود. جالب است بدانید ملبورن تنها شهری است که 7 سال پیاپی به عنوان بهترین شهر جهان برای زندگی شناخته شده است.
بازار کار استرالیا
بازار کار استرالیا از ثبات و موقعیت بسیار خوبی برخوردار است و کسانی که در این کشور به کار مشغول می شوند درآمد عالی و شرایط رفاهی خوبی دارند. با توجه به رعایت بالاترین استانداردهای بین المللی، شرایط کار در استرالیا را می توان از جمله بهترین ها در دنیا دانست. میزان درآمد افراد (حتی افراد بدون تخصص) بسیار مناسب و بیشتر از مخارج ماهیانه آنها می باشد. همانطور که در نمودار زیر قابل مشاهده است، در میان تمام کشورها استرالیا بالاترین میزان حداقل حقوق پرداختی به ازای هر ساعت کار را داراست.
البته همانند سایر کشورها در استرالیا نیز حداقل حقوق مختص افراد فاقد تخصص و مهارت بوده و میزان حقوق پرداختی به افراد دارای تخصص و تجربه معمولا دو تا سه برابر این مقدار است. برای داشتن درک بهتری از میزان حقوق و دستمزد سالانه مشاغل مهندسی در استرالیا به ارائه دو نمونه آماری زیر اکتفا می کنیم.
ویزاهای نوآوری تجاری و سرمایه گذاری
ویزاهای نوآوری تجاری و سرمایه گذاری به سه زیر شاخه تقسیم می شوند که عبارتند از: سرمایه گذاری، نوآوری تجاری و سرمایه گذاری عظیم
در حالت کلی این نوع ویزاها به حداقل سرمایه ای در حدود یک میلیون دلار نیاز دارند که با توجه به نرخ ارز از توان بسیاری از ایرانیان خارج است. به همین دلیل در اینجا به بررسی بیشتر این نوع ویزاها نمی پردازیم.
ویزاهای نیروی کار ماهر
مهاجرت از طریق ویزای کار یکی از محبوبترین روشهای مهاجرت به استرالیا است. دولت استرالیا با برنامهریزی دقیق بر اساس آمار موجود و سیستمی که برای صدور ویزای کار دارد به دنبال جذب نیروهای کار ماهری است که بتوانند باعث پیشرفت اقتصادی استرالیا شوند. اگر رشتهی تحصیلی و سابقهی کار شما در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا وجود دارد میتوانید برای اخذ یکی از انواع ویزاهای نیروی کار ماهر استرالیا اقدام کنید.
ویزاهای نیروی کار ماهر استرالیا از تنوع بالای برخوردار هستند (186، 189، 190، 400، 401، 403، 457، 476، 491، 494، 887 و …) که ما در ادامه به بررسی سه مورد از معروفترین و پرکاربردترین آنها می پردازیم.
ویزای 189
دارندگان ویزای 189 استرالیا از همان ابتدا با اقامت دائم یا به عبارتی PR وارد این کشور می شوند. ویزای 189 یک ویزای مستقل محسوب می شود به این معنی که شما باید امتیازات لازم را بدون اسپانسر و کارفرما و تنها براساس توانایی ها و تخصص خود کسب کنید. با داشتن این ویزا می توانید به همراه خانواده خود به صورت دائم در هر نقطه از استرالیا زندگی، کار و تحصیل کنید، از سرویس های مراقبت پزشکی (Medicare) استفاده کنید، جهت شهروندی استرالیا اقدام نمایید و حتی اسپانسر بستگان واجد شرایط خود برای مهاجرت به استرالیا شوید. همچنین اگر در زمانی که با این ویزا در استرالیا اقامت دارید صاحب فرزند شوید، فرزند شما از بدو تولد شهروند استرالیا محسوب خواهد شد.
شرایط:
- رشته تحصیلی و شغل شما باید در لیست بلند مدت مشاغل مورد نیاز استرالیا موجود باشد.
- سن شما باید کمتر 45 سال باشد.
- حداقل امتیاز لازم (متغییر) را از جدول امتیاز بندی ویزای کار استرالیا کسب کنید.
- سطح زبان انگلیسی شما باید آیلتس 6 و یا PTE 50 باشد.
- سوابق کاری شما باید توسط سازمان های ارزیاب مدارک استرالیا مورد ارزشیابی مثبت قرار گیرد.
ویزای 190
دارندگان ویزای 190 استرالیا از همان ابتدا با اقامت دائم یا به عبارتی PR وارد این کشور می شوند. ویزای 190 یک ویزای مستقل نیست و متقاضی باید یک اسپانسر ایالتی داشته باشد. همانند ویزای 189 با داشتن ویزای 190 نیز می توانید به همراه خانواده خود به صورت دائم در هر نقطه از استرالیا زندگی، کار و تحصیل کنید (البته به لحاظ اخلاقی بهتر است دو سال اول را در ایالت اسپانسر کننده زندگی کنید)، از سرویس های مراقبت پزشکی (Medicare) استفاده کنید، جهت شهروندی استرالیا اقدام نمایید و حتی اسپانسر بستگان واجد شرایط خود برای مهاجرت به استرالیا شوید. همچنین اگر در زمانی که با این ویزا در استرالیا اقامت دارید صاحب فرزند شوید، فرزند شما از بدو تولد شهروند استرالیا محسوب خواهد شد.
شرایط:
- رشته تحصیلی و شغل شما در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا موجود باشد و یک ایالت اسپانسر شما شود.
- سن شما باید کمتر 45 سال باشد.
- سطح زبان انگلیسی شما باید آیلتس 6 و یا PTE 50 باشد.
- سوابق کاری شما باید توسط سازمان های ارزیاب مدارک استرالیا مورد ارزشیابی مثبت قرار گیرد.
ویزای 491
ویزای 491 یک ویزای موقت است که با اخذ آن شما می توانید به همراه خانواده به مدت پنج سال در یکی از مناطق کم جمعیت (کل استرالیا منهای شهرهای سیدنی، ملبورن و بریزبین) به صورت نامحدود زندگی و کار کنید. البته می توانید بعد از سه سال زندگی در آن مناطق ویزای خود را به ویزای اقامت دائم 191 تبدیل کرده و از مزایایی مشابه ویزای 190 بهره مند شوید. برای اخذ ویزای 491 باید از حمایت یا اسپانسرشیپ یکی از ایالت های استرالیا یا یکی از خویشاوندان واجد شرایط خود برخوردار باشید. لازم به توضیح است که برای اخذ این ویزا شما امتیازاتی به مراتب کمتر از امتیازات لازم برای ویزاهای 189 و 190 نیاز دارید.
شرایط:
- رشته تحصیلی و شغل شما در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا موجود باشد و یک ایالت اسپانسر شما شود.
- سن شما باید کمتر 45 سال باشد.
- سطح زبان انگلیسی شما باید آیلتس 6 و یا PTE 50 باشد.
- سوابق کاری شما باید توسط سازمان های ارزیاب مدارک استرالیا مورد ارزشیابی مثبت قرار گیرد.
جدول امتیاز بندی سیستم اسکیل سلکت:
سن
18 تا 24 سال تمام : 25 امتیاز
25 تا 32 سال تمام : 30 امتیاز
33 تا 39 سال تمام : 25 امتیاز
40 تا 44 سال تمام : 15 امتیاز
برای مثال اگر سن شما 32 سال و 11 ماه مى باشد، همچنان 30 امتياز دريافت مى كنيد
دانش زبان انگلیسی
نمره 6 آیلتس یا 50 PTE در هر چهار مهارت : 0 امتیاز
نمره 7 آیلتس یا 65 PTE در هر چهار مهارت : 10 امتیاز
نمره 8 آیلتس یا 79 PTE در هر چهار مهارت : 20 امتیاز
نکته : براى مهاجرت به استراليا ازطريق مهارت و تخصص، كسب نمره 6 آیلتس یا 50 PTE در هر مهارت الزامى است.
سابقه كار مرتبط در استراليا
1 سال سابقه کار در 10 سال گذشته : 5 امتیاز
3 سال سابقه کار در 10 سال گذشته : 10 امتیاز
5 سال سابقه کار در 10 سال گذشته : 15 امتیاز
8 سال سابقه کار در 10 سال گذشته : 20 امتیاز
سابقه کاری مرتبط خارج از استرالیا
3 سال سابقه کار در 10 سال گذشته : 5 امتیاز
5 سال سابقه کار در 10 سال گذشته : 10 امتیاز
8 سال سابقه كار در 10 سال گذشته : 15 امتياز
مدارک تحصیلی
مدرک فوق دیپلمی که حداقل معادل فوق دیپلم استرالیا قابل ارزیابی باشد یا مدارك فنی حرفه ایی ارزشیابی شده : 10 امتیاز
مدرک لیسانس یا فوق لیسانسی که حداقل معادل لیسانس استرالیا قابل ارزیابی باشد (بر اساس اعتبار دانشگاه) : 15 امتیاز
مدرک دكتری از استرالیا یا خارج استرالیا : 20 امتیاز
تحصیل در استرالیا
2 سال تحصیل تمام وقت در استرالیا : 5 امتیاز
تحصیل در مناطق کم جمعیت استرالیا : 5 امتیاز
امتیاز مترجمان NAATI
در صورت قبولی فرد در امتحان ناتی : 5 امتیاز
وضعیت تأهل
در صورتی که همسر شما نمره 6 آیلتس یا PTE 50 در هر چهار مهارت داشته باشد و در یک عنوان شغلی موجود در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا اسسمنت مثبت دریافت نماید : 10 امتیاز
در صورتی که همسر شما تنها نمره 6 آیلتس یا PTE 50 در هر چهار مهارت داشته باشد : 5 امتیاز
افراد مجرد : 10 امتیاز
اسپانسر ایالتی
اخذ اسپانسر ایالتی برای ویزای 190 : 5 امتیاز
اخذ اسپانسر ایالتی برای ویزای 491 : 15 امتیاز
اسپانسر خویشاوندی
در صورتی که خویشاوند واجد شرایط شما در استرالیا برای ویزای 491 اسپانسر شما شود : 15 امتیاز